Priprava vode v vašem masažnem bazenu

Priprava vode v vašem masažnem bazenu

Da priprava vode v vašem masažnem bazenu nebo pretežka, vam bomo s tem člankom pomagali do pravilnih odločitev.

Ob menjavi vode ali prvem točenju v masažnem bazenu najprej preverite, da je masažni bazen izklopljen iz električnega omrežja. Natočite vodo v masažni bazen do oznake, ki jo je priporočil proizvajalec.

Uravnajte vrednost pH vode, saj če vrednost ni pravilna, vam bodo sredstva za dezinfekcijo vode slabše delovala ali pa sploh ne. To opravite s testnimi lističi. Idealno je če je PH vode med 7.0 in 7.6.

V Sloveniji je voda pretežno trda in jo je tako potrebno nižati s pH minus, v kolikor pa je pH prenizek ga je potrebno dvigniti s pH plus.

Dezinfekcija

 

Naredite klor šok in količino granulata prilagodite količini vode. Granulat je potrebno predhodno raztopiti v posodi in ga nato vliti v odprtino skimmerja. Vklopite vse črpalke za 10 min, tako da se klor enakomerno porazdeli po masažnem bazenu. Tako dobimo želeni efekt dezinfekcije. Klor šok ponavljajte od 7 do 14 dni, odvisno od uporabe masažnega bazena in vremenskih pogojev. Uporabljamo lahko tudi multifunkcijske tablete, ter tako vzdržujemo pravilno vsebnost klora. V vodi se mora gibati med 0,3-0,6 mg prostega klora v litru vode.

banner in text

S testnimi lističi preverite tudi trdoto vode. Priporočena vrednost je med  250 – 450 PPM-a. Ob nepravilni in previsoki vsebnosti vodnega kamna, nam lahko le ta poškoduje masažni bazen, ter tako se življenjska doba jacuzzija zmanjša.

Ko se voda segreje in vse parametre uravnovesimo, znova preverimo pH v masažnem bazenu. Zna se zgoditi, da preparati in segreta voda spremenita pH vode. V tem primeru znova dodajte in stabilizirajte pH.

Sredstev za nego vode med seboj ne mešajte. Razmak med posameznimi sredstvi naj bo vsaj 12 ur. Lahko se zgodi, da pride do reakcije in postane voda motna, a se bo naslednji dan stabilizirala in prečistila. V tem primeru vklopite filtracijski ciklus na 24 urno delovanje. Mehanske nečistoče vam očisti samo filter. Redno je potrebno čistiti vaše filtre, saj le ti skrbijo za čiščenje mehanske umazanije. Čistite jih na 14 do 30 dni, odvisno od pogostosti uporabe masažnega bazena.

Čeprav je videti vzdrževanje vode zelo zapleteno, temu ni tako. Čez čas celoten postopek postane samo še rutina. Že z lastnim očesom boste čez čas ocenili v kakšnem stanju je voda. Ko uravnovesite vodo po potrebnih kriterijih, vam preostane samo še uživanje in sproščanje v vašem masažnem bazenu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.